Sport

Sundsvall är framförallt en vintersportort. Flera olika arrangemang har funnits där genom åren. Bland annat hölls den första kända tävlingen inom skidorientering just i Sundsvall. Flera andra vintersport tävlingar har ägt rum i staden och vintersport har blivit någonting som dem är kända för och som staden ofta förknippas med.

För vintersport tävlingarna i staden så används Södra Stadsbergets anläggningar. Där finna bland annat 650 meter långa backen vid namn Sundsvalls slalombacke som har en fallhöjd på inget mindre än 142 meter.

Utöver en slalombacke så har staden även en travbana. Bergsåkers travbana är Sveriges fjärde största bana och dem har 62 tävlingsdagar per år. Denna travbana invigdes redan år 1932 och har används flitigt sedan dess.sport i Sundsvall

Sundsvall har också två olika arenor. Den första arenan är Gärdehov som är stadens stora idrottsarena. Denna arena ligger i Gärde i norra delen utav staden. I denna arena hittar då både bandyplan, fotbollsplaner, curlinghall och två ishallar. Här är det mycket aktivitet, det är helt enkelt en plats där det alltid finns någonting i rörelse.

Stadens andra arena är Norrporten Arena och denna arena ligger i innerstaden. Detta är en fotbollsarena och den är hemmaplan för både GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF. Utöver fotbollen så brukar denna arena även användas vid större konserter.

Är du intresserad av bilar och bilsport så bör du ta dig iväg till en plats aningen utanför Sundsvall. Där kan du hitta en permanent dragracingbana och Sundsvalls raceway som befinner sig på före detta Sättna flygfält.

Staden är full av människor som på ett eller annat vis utövar någon form av sport. Alla dagar varje år finns där någon som gör någonting gällande sport i Sundsvall och under vintern kommer även många besökare från andra städer just för att prova på slalombanan som väldigt många roas av.